top of page

Windows Recall is Watching You! Hoe zet je 't uit?

Windows Recall is een nieuwe AI-functie in Windows 11, specifiek ontworpen voor Copilot+ PC's. Deze functie neemt om de paar seconden snapshots van je scherm en slaat deze lokaal op je harde schijf op. Het doel is om gebruikers in staat te stellen om semantisch te zoeken naar alles wat ze ooit op hun PC hebben gezien of gedaan, door gebruik te maken van natuurlijke taal​​.

Oops...


Hoewel dit handig kan zijn voor het snel terugvinden van informatie, roept het ook aanzienlijke privacyzorgen op. Veel gebruikers zijn bezorgd over de implicaties van een functie die constant schermopnamen maakt en opslaat, zelfs als de gegevens lokaal worden opgeslagen​​. Elon Musk heeft de functie zelfs vergeleken met een aflevering van "Black Mirror" en heeft zijn bezorgdheid over de privacyrisico's uitgesproken​.


Gelukkig biedt Microsoft een eenvoudige manier om deze functie uit te schakelen. Hier zijn de stappen om Windows Recall uit te schakelen en de verzamelde gegevens te verwijderen:


  • Open Windows Instellingen (WIN+I).

  • Ga naar 'Privacy & Beveiliging' in het menu aan de linkerkant.

  • Selecteer 'Recall & Snapshots'.

  • Schakel de switch voor 'Save Snapshots' uit.

  • Selecteer 'Delete Snapshots' om alle verzamelde gegevens te verwijderen.

  • Bevestig met 'Delete All'.


Dit proces zorgt ervoor dat Windows geen snapshots meer opslaat en verwijdert alle reeds verzamelde gegevens. Deze optie is vooral nuttig voor degenen die zich zorgen maken over hun privacy en de opslag van gevoelige informatie​. En voor porno kijkers die dat liever voor zichzelf houden ;)


Dat is makkelijker dan het later op moeten lossen, zoals deze scene uit Ted 2 aantoont.5 views0 comments

Comments


bottom of page