top of page

OpenAI Stelt Lancering van Nieuwe Voice Mode voor ChatGPT uit

OpenAI heeft de lancering van de nieuwe Voice Mode voor ChatGPT uitgesteld. Deze functie, die oorspronkelijk gepland was om in juni 2024 uit te komen, wordt nu pas in de komende weken verwacht. De vertraging is bedoeld om verdere verbeteringen aan te brengen en ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring aan de verwachtingen voldoet.
Wat is er nieuw aan Voice Mode?

De nieuwe Voice Mode maakt deel uit van de GPT-4o update en biedt een aantal geavanceerde mogelijkheden. Dit omvat real-time audio- en videomogelijkheden, waarmee gebruikers niet alleen kunnen praten met ChatGPT, maar ook kunnen communiceren via visuele inputs. De demo van deze functie liet indrukwekkende prestaties zien, zoals het vermogen om verschillende stemmen en karakters na te bootsen, wat de gebruikservaring aanzienlijk zou moeten verbeteren.


Reden voor de vertraging

Volgens OpenAI is de vertraging nodig om de functionaliteit en betrouwbaarheid van de nieuwe Voice Mode te optimaliseren. Eerdere demo's toonden de mogelijkheden van de functie, maar er is nog wat finetuning nodig om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt wanneer het voor een breder publiek beschikbaar komt.


Wat kunnen gebruikers verwachten?

Gebruikers van ChatGPT Plus zullen als eerste toegang krijgen tot de nieuwe Voice Mode in een alfa-versie. Zodra de alfa-testen succesvol zijn, zal de functie geleidelijk worden uitgerold naar alle gebruikers. Deze update belooft een meer natuurlijke interactie met de AI, waarbij de latentie is verminderd en de stemherkenning verder is verbeterd.


Voor nu kunnen gebruikers uitkijken naar een verbeterde Voice Mode die belooft gesprekken met ChatGPT niet alleen nuttiger, maar ook boeiender te maken.

2 views0 comments

Comments


bottom of page