top of page

Meer Drama: Opnieuw Vertraging Starliner Missie

De eerste astronautmissie van de Boeing Starliner-capsule is opnieuw verlengd. Starliner blijft nu tot minstens 2 juli gekoppeld aan het Internationale Ruimtestation (ISS), een week later dan de eerder geplande datum van 26 juni. Deze extra tijd is nodig voor Boeing en NASA om verschillende problemen met het voertuig te onderzoeken, waaronder kleine heliumlekken en problemen met de thrusters. De huidige missie, Crew Flight Test (CFT), lanceerde op 5 juni en arriveerde een dag later bij het ISS.

Foto credit: NASA


Steve Stich, manager van NASA’s Commercial Crew Program, benadrukte dat ze de tijd nemen om de problemen zorgvuldig te analyseren en de data leidend te laten zijn in hun beslissingen. Hoewel er problemen waren met vijf van de 28 reaction control system (RCS) thrusters tijdens de aankomst bij het ISS, zijn vier van deze thrusters inmiddels weer operationeel.


De vertraging biedt ook de gelegenheid om kritieke activiteiten op het ruimtestation af te ronden voordat de astronauten Butch Wilmore en Suni Williams terugkeren naar de aarde.


NASA blijft vertrouwen hebben in de prestaties van Starliner in de ruimte, terwijl ze strategisch gebruik maken van de extra tijd om zowel de missievoorbereiding als de benodigde systeemupdates voor toekomstige certificeringsmissies af te ronden.

1 view0 comments

Comments


bottom of page