top of page

Sneak Peek: Microsoft CoPilot Pro en Windows 12

Naast de gratis versie van ChatGPT, heeft OpenAI ook een betaalde versie, ChatGPT Plus, waarmee je het betere AI-model GPT-4 gebruikt. Hoewel Microsoft met zijn AI-functie Copilot je nu al gratis toegang tot GPT-4 geeft, wil de Windows-maker binnenkort zelf ook een betaald abonnement aanbieden op de nog slimmere versie van Copilot.Copilot Pro, zo zou Microsoft de nieuwe betaalde versie willen gaan noemen. Tenminste, als we de aanwijzigingen mogen geloven die door Android Authority zijn ontdekt in de broncode van de laatste versie van Microsofts eigen Edge-browser voor Android. In de versies 122.0.2336.0 en 122.0.2342.0, om precies te zijn, zouden verwijzingen zijn gevonden naar een dienst met de naam 'Copilot Pro', dat suggereert dat deze koppeling achter de schermen wordt ontwikkeld.De slimste


Deze nieuwe versie lijkt te gaan werken op basis van een abonnement, waarbij gebruikers extra voordelen krijgen. Met dit nieuwe abonnement zou je als gebruiker toegang moeten krijgen tot de nieuwste (lees: slimste) AI-modellen, snellere antwoorden en hogere kwaliteit afbeeldingen. Verdere details over de specifieke voordelen zijn nog niet uitgelekt.

Windows 12 en Copilot-knop.

Eerder werd al het een en ander bekend over Windows 12, dat komende zomer zou worden uitgebracht. Tot die tijd is het echter afwachten, maar Microsoft biedt wel alvast de nieuwste versie van Windows 11 aan via zijn ontwikkelaarskanaal. Hoewel officieel nog in beta, brengt de update een reeks verbeteringen en bugfixes met zich mee, inclusief een toegewijde functie voor Copilot, die al 'aan' zal staan vanaf het moment dat je computer opstart.

Opmerkelijk is wel dat de nieuwe Copilot-functie enkel in het geval van 27-inch monitoren automatisch zal opstarten. Heb je een kleiner computerscherm, dan is dit dus wellicht een goed moment om deze een upgrade te geven, zodat je ook toegang krijgt tot je eigen virtuele assistent.


Windows-gebruikers krijgen er de komende tijd ook een nieuwe toets bij op nieuwe computers: een geheel eigen Copilot-knop op je toetsenbord. Hiermee kun je dus op ieder gewenst moment je virtuele assistent oproepen (nee, niet Clippy). Het is trouwens de eerste nieuwe Windows-toets sinds 1994.USB4 met 80 Gbps


Verder zal de Windows-update ook ondersteuning bieden voor de USB4 met een snelheid tot 80 Gbps. Deze specificaties sluiten trouwens naadloos op de recente release van Intel's Meteor Lake-laptops, die zijn uitgerust met speciale chips om het gebruik (en verbruik) van AI op je laptop een stuk efficiënter te maken. Deze eigenschappen zou in het bijzonder interessant zijn voor mensen die hogere eisen stellen aan hun GPU en opslag-mogelijkheden.Snel een linkje delen


Tot slot voegt de update nog een aantal knoppen toe aan Windows Share, bedoeld voor het snel kunnen delen van URL's naar sociale applicaties, zoals Whatsapp, Gmail, X, Facebook en LinkedIn. Daarnaast is laatstgenoemde functie ook verbeterd qua stabiliteit door een aantal verholpen bugfixes.


Ben je overtuigd en wil je deze update graag zo snel mogelijk uitproberen, dan kun je daarvoor terecht bij Microsofts eigen downloads-pagina. Zoek hiervoor naar "Windows Insider-build, 23615". Wees erop bedacht dat dergelijke functies over het algemeen experimenteel zijn en geen garanties bieden voor een ruisloze gebruikerservaring.

9 views0 comments

コメント


bottom of page