top of page

Rewind Pendant: Superkracht of Privacyschending?

Updated: Feb 1

De Rewind Pendant is een nieuwe wearable die alles wat je hoort en zegt, op kan nemen en vervolgens kan opslaan als audio en/of tekst. Op een later tijdstip kun je terug in de tijd om je herinneringen te bevestigen, of ontkrachten. We zetten de voordelen en risico's op een rijtje.

Voordelen

  • Perfecte herinneringen: Nooit meer iets vergeten! Met de Rewind Pendant heb je altijd toegang tot je volledige geschiedenis.

  • Meer efficiënt: Je hoeft je niet meer te concentreren op het onthouden van informatie. Je kunt je aandacht richten op de dingen die ertoe doen.

  • Creatiever: De Rewind Pendant kan je helpen om nieuwe ideeën te bedenken. Je kunt terugkijken op je gesprekken en ervaringen om inspiratie op te doen.

  • De Rewind Pendant slaat alles lokaal op, niet op een cloud server.


Risico's

  • Privacy schending: De Rewind Pendant registreert alles wat je zegt en doet. Dit kan een risico zijn voor je privacy.

  • Misbruik: De Rewind Pendant kan worden gebruikt om mensen te bespioneren of om hen te chanteren. Als je niet in het openbaar, maar bijvoorbeeld tijdens een vergaderingen anderen opneemt, heb je hun toestemming nodig. Rewind heeft daar een oplossing voor, door geen audio-opnamen, maar slechts de transcriptie op te slaan. Dat kun je vergelijken met een goede notulist, aldus de producent.


Black Mirror

De Rewind Pendant doet denken aan de Black Mirror-aflevering "The Entire History of You". In deze aflevering heeft iedereen een chip in zijn oor waarmee ze hun herinneringen kunnen terugkijken. Dit lijkt een geweldige manier om je leven te herinneren, maar het leidt ook tot problemen. Mensen worden te kritisch over hun eigen herinneringen en gaan elkaar beschuldigen van liegen. De Rewind Pendant zou hetzelfde soort problemen kunnen veroorzaken.


Conclusie

De Rewind Pendant is een krachtige tool die veel mogelijkheden biedt. Het is belangrijk om de risico's en voordelen goed af te wegen voordat je besluit om de wearable te gebruiken. Op dit moment wordt alleen Apple ondersteund, nog geen Android.


Podcast

In de podcast "Gadgetman versus Minimalist" bespreken we de Rewind- App en Pendant. Beluister 'm hier:


27 views0 comments

Comments


bottom of page