top of page

Maan-startup Interlune haalt miljoenen op

Een geheimzinnige startup genaamd Interlune, geleid door ex-Blue Origin-leiders, heeft $15,5 miljoen opgehaald. Het doel van Interlune is om maanstof te verzamelen en te verwerken om waardevolle mineralen te winnen.

De startup is al drie jaar actief, maar heeft tot nu toe weinig details over haar technologie gedeeld. CTO Gary Lai zei in een speech dat Interlune een "compleet nieuwe" methode heeft ontwikkeld om maanstof efficiënt en kosteneffectief te delven.


De investeerders in Interlune zijn onder meer Draper Fisher Jurvetson, New Enterprise Associates en MaC Venture Capital. Het bedrijf wil nog $2 miljoen ophalen om zijn plannen te realiseren.


Interlune is niet de enige startup die zich richt op maanmijnbouw. Concurrenten zoals Lunar Resources en Astrobotic Technology werken ook aan technologieën om maanstof te verzamelen.


De maanmijnbouwsector staat nog in zijn kinderschoenen, maar er is veel potentieel. Maanstof bevat waardevolle mineralen zoals water, ijzer en zeldzame aardmetalen die op aarde steeds schaarser worden.


De succesvolle fondsenwerving van Interlune is een teken dat er steeds meer interesse is in maanmijnbouw. Het zal spannend zijn om te zien of Interlune erin slaagt om zijn ambitieuze plannen te realiseren.

4 views0 comments

Comentários


bottom of page