top of page

Google Podcasts Alternatieven

Another one bites the Dust - Google Podcasts wordt stopgezet en vervangen door YouTube Music. Deze beslissing volgt op eerdere consolidaties binnen Google's diensten. Gebruikers kregen in september 2023 bericht over deze verandering, met opties om hun abonnementen te migreren naar YouTube Music of deze te exporteren naar andere apps. De Google Podcasts-app zal niet meer beschikbaar zijn na 2 april 2024.Voor degenen die overstappen naar YouTube Music, is het goed om op te merken dat podcasts die niet voldoen aan de richtlijnen van YouTube mogelijk niet automatisch worden overgezet. Dit is natuurlijk een tricky vorm van censuur waar we de laatste jaren al te vaak mee zijn geconfronteerd.


Maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor YouTube Music. Enkele populaire podcast-apps voor Android zijn Pocket Casts, AntennaPod, Castbox, PodBean, Podcast Addict, en Spotify. Elke app heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen. Hier een korte samenvatting.


  1. Pocket Casts: Een favoriet onder veel luisteraars, Pocket Casts biedt een strakke interface, handige functies en de mogelijkheid om je abonnementen te organiseren.

  2. AntennaPod: Een open-source app met een eenvoudige interface, AntennaPod biedt interessante functies zoals automatisch overslaan van intro's en eindcredits, en aanpasbare afspeelsnelheid.

  3. Castbox: Ondersteund door advertenties, Castbox heeft een drukke startpagina, sociale functies voor discussies en biedt verschillende abonnementsopties voor extra functies.

  4. PodBean: Hoewel meer gericht op podcastmakers, heeft PodBean een handige app voor luisteraars, met functies zoals taalinstellingen en automatische verwijdering van afgespeelde downloads.

  5. Podcast Addict: Met veel personalisatiemogelijkheden, zoals het bewerken van podcast-URL's en het instellen van een alarm, biedt Podcast Addict een rijke ervaring voor degenen die graag met hun podcastabonnementen rommelen.

  6. Spotify: Naast muziek biedt Spotify ook uitgebreide podcastfuncties. Het synchroniseert over platforms en heeft extra functies zoals offline luisteren in de Premium-versie.


De keuze voor een nieuwe podcast-app hangt natuurlijk af van persoonlijke voorkeuren en functies zoals het beheren van abonnementen, aanpassen van instellingen en het vermijden van advertenties. Besteed even een avondje aan het vergelijken en dan kun je voorlopig weer vooruit met de Podcast needs...5 views0 comments

コメント


bottom of page